Beveiligingsmaatregelen

Beveiligingsmaatregelen zijn nodig om uw huis veilig te maken en/of te houden. Henk Meertens is een erkend PKVW®-adviseur, die inspecties en adviezen mag geven volgens de beveiligingsrichtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Het preventie-advies wordt gegeven op basis van het handboek Bestaande Bouw en de Productenlijst / Beveiligingsrichtlijnen. Zie www.preventiecertificaat.nl of www.politiekeurmerk.nl

STAP 1

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een preventie advies. Dit kunt u doen door contact met mij op te nemen. Samen met u bekijk ik wat nodig is om veilig te wonen en te voldoen aan de eisen van het keurmerk. 

STAP 2

U ontvangt een uitgebreide en gespecificeerde offerte over de noodzakelijke preventiemaatregelen op bouwkundig gebied. Na uw akkoord worden de maatregelen door mij vakkundig en professioneel uitgevoerd.  

STAP 3 

Wanneer u kiest voor het PKVW® certificaat “Beveiligde woning” dan volgt na het uitvoeren van de preventie maatregelen een controle/inspectie van uw woning. Voldoet uw woning aan de eisen van het Politiekeurmerk dan kan ik u voordelig het certificaat uitreiken.

STAP 4 

Stuur een kopie van het certificaat naar uw verzekeringsmaatschappij. De meeste maatschappijen geven een premiekorting op uw inboedelverzekering.


Beveiligingsmaatregelen volgens Politiekeurmerk. Wat zijn de eisen?

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) in vogelvlucht

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een methode om de veiligheid in en om de woning te verbeteren. Woningen die volgens de voorschriften voor inbraakbeveiliging van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) zijn beveiligd, hebben tot 90% minder kans op een inbraak. De meeste woninginbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers die klein gereedschap gebruiken. Deze inbreker wil snel en ongezien zijn slag slaan. Door kleine aanpassingen aan uw woning kunt u het deze inbrekers erg moeilijk maken.

Bovendien zorgt het Politiekeurmerk ook voor de veiligheid in de wijk. In veilige wijken wordt minder vaak ingebroken. Bovendien kan je huis nog zo goed zijn beveiligd, als je onderweg van b.v. station naar huis wordt overvallen, blijft er van het veilige gevoel weinig over.

Indien aan alle eisen van het Politiekeurmerk is voldaan, dan is uw inbraakbeveiliging in orde. U kunt dan in aanmerking komen voor een Politiekeurmerk certificaat. Hiermee kunt u ook nog eens korting krijgen op uw inboedelverzekering. Is dit certificaat niet verstrekt, dan ontbreekt er meestal wat. Vraag dus altijd om het certificaat.

Wat doet de Politiekeurmerk-expert?